Fysiotherapie

Foto Foto Foto

Bij TRIAS is fysiotherapie een specialisatie, binnen een grote groep van disciplines en specialisten.
Al onze fysiotherapeuten zijn ingeschreven in het Centraal Kwaliteit register en doen aan na-en bijscholing. Ook intern.

De intake bij een fysiotherapeut van TRIAS zal breed worden gedaan. Na het onderzoek, zal met u worden besproken, of er meerdere disciplines nodig zijn om u van uw klachten af te helpen.

 

Onze behandelfilosofie is er op gericht om de klachten aan het bewegingsapparaat op te lossen via het musculaire systeem (spieren). Het eerste systeem dat reageert op stoornissen in het centrale zenuwstelsel of in de gewrichten is de spierfunctie. Spieren moeten zich daardoor voortdurend aanpassen (adaptatie). Hoewel het adaptatie vermogen groot is kunnen de veranderingen dermate snel zijn dat deze aanpassing te kort schiet, met als gevolg klachten (blessures).

 

Verandering van de spierfunctie leidt tot veranderingen in de biomechanica met als gevolg disfunctioneren van de gewrichten.
Herstel van de spierfunctie gaat samen met herstellen van de mobiliteit van de gewrichten middels mobilisaties en manuele technieken. Deze voorwaarden zijn noodzakelijk om te kunnen gaan oefenen/trainen. Er wordt getraind volgens de Rehaboom. De spieren worden in eerste instantie getraind in hun functie op kracht/uithoudingsvermogen. Daarna kracht, snelkracht en pliometrie. Dit gaat over in functionele (sport of werk)training.

 

Een goede diagnose stellen is essentieel om stoornissen te kunnen behandelen.
Alvorens stoornissen te kunnen gaan behandelen moet een goede diagnostiek en analyse door de fysiotherapeut, maar ook door andere therapeuten en trainers, worden uitgevoerd.


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Meld je aan

Meld je aan


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.