Tenniselleboog

Foto Foto Foto

De symptomen van een tenniselleboog

Een tenniselleboog, ook wel een epicondylitis lateralis genoemd, is een pijnklacht aan de buitenzijde van je elleboog. Het is een irritatie of ontsteking van de peesaanhechting van de spieren die je pols en vingers strekken en die ontstaat door overbelasting van deze spieren. Deze overbelasting ontstaat door bewegingen zoals het slaan van een backhand bij tennis, vandaar de naam tenniselleboog. De klachten komen echter ook voor bij mensen die niet tennissen. Een tenniselleboog kan namelijk ook ontstaan bij bewegingen zoals schilderen of het bespelen van een instrument. De pijn wordt geprovoceerd door aanraking op de pijnplek en straalt soms uit naar je onderarm en pols. In sommige gevallen kan je door de pijn ook krachtsverlies ervaren.

 

Pijn van een tenniselleboog verminderen

Om pijn te voorkomen is het van groot belang om je tenniselleboog rust te geven. Probeer zoveel mogelijk de bewegingen die de pijn provoceren te vermijden. Dit zal ervoor zorgen dat de irritatie wat rust krijgt en je lichaam kans krijgt het herstelproces te starten. Daarnaast is het verstandig om de strekspieren van je onderarm op te rekken en oefeningen te doen om het peesweefsel goed te doorbloeden.

 

Herstellen van een tenniselleboog

De fysiotherapeut zal je helpen met de juiste oefeningen en met je doornemen welke activiteiten je beter even achterwege kunt laten. Je onderarmspieren zullen bij de fysiotherapeut gemasseerd worden en in sommige gevallen wordt er tape aangelegd om de spier van belasting te ontzien. Wanneer het zeer lang duurt en de pijnklachten niet verdwijnen, kan er worden gekozen voor een injectie in het gewricht. Wacht niet te lang met het  inschakelen van de fysiotherapeut, want als deze klachten langdurig aanwezig zijn, is de kans dat de tenniselleboog een chronische aandoening wordt steeds groter. 


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlJong, R. de is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.