Achillespeesblessure

Foto Foto Foto

De symptomen van een achillespeesblessure

Achillespeesblessures uiten zich van de hak tot zo'n 10 cm daar boven. In het eerste stadium heb je alleen pijn bij belastende activiteiten als hardlopen en springen en neemt de pijn toe naarmate je de achillespees meer belast. In een later stadium kun je de klachten ook in rust voelen en kan dit gepaard gaan met roodheid, warmte, zwelling en een verhoogde spierspanning in je kuiten.

 

Pijn verminderen van een achillespeesblessure

Om de pijn bij een achillespeesblessure te verminderen is het noodzakelijk dat je de belasting aanpast aan de belastbaarheid van de pees. Figuurlijk dus een stapje terug doen. Vaak heeft de kuitspier te veel spanning. Fysiotherapeutische behandeling kan dit, in combinatie met rekoefeningen, verminderen. Verder is het belangrijk om de kwaliteit van het peesweefsel te herstellen met behulp van fysiotherapeutische behandeling.

 

Herstellen van achillespeesblessure

Om te herstellen van je achillespeesblessure zal de fysiotherapeut eerst de basisvoorwaarden creëren door middel van dieptemassage van je kuitspieren en intensieve behandeling van het peesweefsel. Daarnaast zul je rek- en krachtoefeningen gaan doen. Vaak zijn de voetspieren onvoldoende actief, waardoor de voet als het ware uitzakt wat de druk op de kuitspier vergroot, gerichte training van deze voetspiertjes zal ook een onderdeel van de behandeling zijn. Verder zal er gekeken worden naar je schoeisel, houding en je looppatroon. Als het nodig is krijg je hier advies en/of oefeningen voor om dit te corrigeren. Je kunt je conditie op peil houden door te fietsen, zwemmen of op de crosstrainer. Ten slotte kan er sportspecifiek getraind worden zodat je weer je gewenste sport kunt beoefenen.


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAref, K. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.