Liesklachten

Foto Foto Foto

De symptomen van liesklachten

Liesklachten zijn pijnklachten die veel voorkomen bij sporters en die je voelt aan de binnenkant van je bovenbeen. De pijn voel je vooral als je op de plek drukt en als je de liesspieren aanspant. De beweging die je liesspieren maken zijn bijvoorbeeld het heffen van je knie, het naar binnen bewegen van je been of bij het schoppen van een bal. Vaak is de pijn het gevolg van een overbelasting van de pezen van je lies of de klacht is plotseling ontstaan door een verrekking van je liesspieren. Overbelasting ontstaat bijvoorbeeld door te snelle toename in sportactiviteit, verkeerd schoeisel of een verkeerde looptechniek.

 

Pijn van liesklachten verminderen

Neem in eerste instantie rust om te kijken of dit invloed heeft op je liesklachten. Neem vervolgens contact op met je fysiotherapeut om te achterhalen waarom deze klachten zich bij jou hebben ontwikkeld. Hiermee kan je voorkomen dat de blessure later weer terugkomt. Soms kan het pijnverlichtend werken om na een belastende inspanning de liezen even te koelen.

 

Herstellen van liesklachten 

Door uit te vinden waar de klachten bij jou vandaan zijn gekomen, kan je met de fysiotherapeut aan de slag om deze oorzaak weg te nemen. Als dit bijvoorbeeld komt doordat je knieën naar binnen zakken tijdens het lopen, dan zul je met oefentherapie gaan leren om de knieën netjes recht te laten bewegen. Als er sprake is van een spierscheur waardoor je de liesklachten ervaart, dan zul je eerst rust moeten houden om de scheur te laten herstellen. Hierna zal je met specifieke oefeningen de lies gaan trainen om het gebied rondom het letsel sterker te maken. 


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlBast, H.J.T. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.