Sportfysiotherapie

Foto Foto Foto

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is voor een belangrijk deel gericht op preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport of wil gaan sporten. Daarnaast worden sportfysiotherapeutische behandelingen uitgevoerd bij mensen die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten en begeleiding en advisering aan (ervaren) sporters die sport op hun niveau willen beoefenen.

 

Andere doelgroepen komen ook aan bod zoals kinderen en ouderen. Dan is het meestal een onderdeel van de therapie om mensen beter belastbaar te maken.

 

Sportfysiotherapeuten behandelen met name de gewrichten: de knie, enkel en schouder. In deze gewrichten komen de meeste sportblessures voor, hierbij wordt niet alleen gekeken naar het gewricht, maar naar het gehele plaatje vanuit de gehele keten. Doel is een betere belastbaarheid en geen terugkerende klachten. Verder is het belangrijk om preventief bezig te zijn, dus om blessures te voorkomen in plaats van te genezen.

 

De sportfysiotherapeut werkt nauw samen met de sportarts en ook de andere disciplines binnen TRIAS. Daarnaast werkt de sportfysiotherapeut bij een aantal sportverenigingen.


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAref, K. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.