Dry-needling

Foto Foto Foto

Dry-needling

Heb je wel eens gehoord van een knoopje in je spier? Het is een pijnlijk plekje dat soms ook uitstraling geeft en dat er in sommige gevallen zelfs voor zorgt dat je niet goed kunt bewegen. In de medische wereld wordt dit een triggerpoint genoemd. Heb jij wel een last van zo’n knoopje in je spier? Dan is dry-needling wellicht een geschikte behandeling voor jou.

 

Hoe werkt dry-needling?

Dry-needling is, zoals de naam al aangeeft, een behandeling met (droge) naaldjes. Droog wil zeggen dat er geen vloeistof ingespoten wordt. Op het eerste gezicht lijkt deze behandeling op acupunctuur. Alleen worden er bij acupunctuur meerdere naaldjes in gebracht die daar langere tijd zitten en invloed uitoefenen op de energiestromen van je lichaam. Bij dry-needling wordt er over het algemeen één naaldje ingebracht precies in het te behandelen triggerpoint. Hierdoor ontstaat er een zogenoemde “twitch” in de betreffende spier: de spiervezels spannen zich kort heel hard aan, om vervolgens weer te ontspannen. Op die manier wordt de verkramping opgeheven en verdwijnt het triggerpoint.

 

Wanneer kun je dry-needling laten doen?

Dry-needling is altijd een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling en nooit een behandeling op zich. Alleen het triggerpoint behandelen neemt namelijk niet de oorzaak van de klacht weg. De fysiotherapeut zal daarom ook altijd op zoek gaan naar het ontstaan van de triggerpoints. Dus heb je last van bepaalde (terugkerende) triggerpoints of komt je fysiotherapeut er niet doorheen met de reguliere behandeling, dan kun je bij een aantal daarvoor gespecialiseerde fysiotherapeuten van TRIAS terecht voor dry-needling.

 

Basis voor succesvolle behandeling

Een goede intake en onderzoek is de basis voor een succesvolle behandeling. Daarom maken we graag een afspraak met je.


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAref, K. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.