Duizeligheid en BPPD

Foto Foto Foto

De symptomen bij duizeligheid en BPPD 

Bij een aanval van BPPD voel je je “draaierig”. Dit kan er voor zorgen dat je last hebt van evenwichtsstoornis, misselijkheid, braken, hoofdpijn, nekpijn een oorsuizen. De duizeligheid die je bij BPPD voelt is er bij het wisselen van houding: omdraaien in bed, opstaan en gaan liggen.

Bij andere vormen van duizeligheid is het gevoel anders: je bent licht in het hoofd (bijvoorbeeld bij hyperventilatie, duizeligheid vanuit de nek of visuele overprikkeling), je hebt het gevoel dat je omvalt (door een ontsteking van evenwichtsorgaan) of je voelt je instabiel (moeite om balans te houden vanuit de benen).

 

Klachten verminderen bij duizeligheid en BPPD 

Bij BPPD kan met 1 behandeling de klacht worden verholpen door het kristalletje, dat verkeerd ligt, weer op de juiste plaats te manoeuvreren.

Komt de duizeligheid door hyperventilatie of visuele overprikkeling dan is het inzicht van het ontstaan van de duizeligheid vaak al voldoende om de klachten te voorkomen. Ter ondersteuning worden de oogspieren getraind om de samenwerking tussen de hersenen, de nek en het evenwichtsorgaan te verbeteren.

Bij duizeligheid vanuit de nek wordt de beweeglijkheid, spierkracht of de spierspanning verbeterd om de duizeligheid te verminderen.

Bij ontsteking van het evenwichtsorgaan verminderen de klachten al op het moment dat de ontsteking afneemt. Door het doen van balansoefeningen kan het herstel na de ontsteking sneller gaan.

 

Herstellen van duizeligheid en BPPD

Wanneer bij BPPD het kristalletje op weer zijn plek ligt, heeft u nog een raar gevoel in het hoofd dit verdwijnt na 2-3 dagen.

Het herstel bij duizeligheid kan variëren van 4 weken tot 4 maanden. Dit is afhankelijk van hoeveel delen van het evenwichtssysteem niet goed functioneren. Of het alleen de ogen, nek, evenwichtsorgaan of benen zijn of dat het een combinatie van factoren is. 


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel je vraag


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.