Medical Taping

Foto Foto Foto

Medical taping

Regelmatig zie je sporters op tv met felgekleurde tape op hun lichaam. Dergelijke tape dient vaak om bepaalde spieren of gewrichten te ondersteunen in hun functie. Dus heb jij last van bijvoorbeeld een spierscheurtje, tenniselleboog of rugklachten door een slechte houding? Dan kan medical taping jou helpen om de pijnklachten te verminderen.

 

Hoe werkt medical taping? 

Medical taping ondersteunt gewrichten of spieren in hun functie, het geeft op zich geen herstel. Bij bijvoorbeeld een spierscheurtje wordt de tape zodanig geplakt dat juist het gebied waar de spierscheur zit, minder belast wordt tijdens het aanspannen van de spier. In andere gevallen dient de medical tape als een soort geheugensteuntje, bij rugklachten bijvoorbeeld kan een stuk tape op je rug je helpen om beter rechtop te zitten.

 

Wanneer kun je medical taping toe laten passen?

Het verschilt heel erg per klacht welke manier van tapen er moet worden toegepast. Onze fysiotherapeuten kunnen je hiermee helpen. Zij zullen je klacht onderzoeken en aan de hand hiervan bepalen of het voor jou nuttig is om medical taping te gaan toepassen. Wanneer het om een plek gaat waar je zelf goed bij kan, zal de therapeut je instructies geven hoe je zelf de tape in het vervolg kan aanleggen. Je kunt bij TRIAS een rol tape aanschaffen.

 

Basis voor succesvolle behandeling

Een goede intake en onderzoek is de basis voor een succesvolle behandeling. Daarom maken we graag een afspraak met je.

 


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAref, K. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.