Functional Movement Screen

Foto Foto Foto

Wat is de Functional Movement Screen

De Functional Movement Screen (FMS) is een test met verschillende onderdelen, die ontwikkeld is als preventieve screening bij verschillende spelsporten zoals voetbal en hockey. De FMS is onder andere bedoeld om voor het seizoen in te zetten, om zo een score te bepalen van het efficiënt en effectief bewegen op het gebied van mobiliteit, controle en deels op kracht. Een voldoende op alle onderdelen betekent een minimaal blessurerisico tijdens het sporten. Behalve aan het begin van het seizoen, kan de FMS ook ingezet worden aan het eind van een behandeltraject. De score van de FMS geeft dan aan of je al dan niet klaar bent om weer te gaan sporten.

 

Hoe werkt de Functional Movement Screen

De Fuctional Movement Screen bestaat uit zeven onderdelen die allemaal een specifiek onderdeel van het bewegen testen. Sommige van de onderdelen zijn relevanter voor jouw sport dan andere. De fysiotherapeut zal dit mee laten tellen bij de interpretatie van de uitslag en je op basis hiervan een goed advies geven hoe je de onvoldoendes in je bewegen kunt verbeteren. En zo blessures kunt voorkomen.

 

De Functional Movement Screen is er voor de beginnende én voor de doorgewinterde sporter en valt vrijwel altijd onder de verzekerde zorg. 


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlJong, R. de is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.