Osteoporose

Foto Foto Foto

Wat is osteoporose?

Osteoporose, oftewel botontkalking, is een aandoening van het skelet waarbij er een lage botmineraaldichtheid (BMD) is en de samenhang van het bot (microarchitectuur) verstoord is. Hierdoor worden je botten brozer en is er een verhoogd risico op botbreuken.

 

De gevolgen van osteoporose verminderen

Osteoporose kan problemen zoals pijn, bewegingsangst, houdingsproblemen, verminderde spierkracht of een afgenomen balans tot gevolg hebben. De fysiotherapeut kan met behandelingen deze gevolgen van osteoporose verminderen. Ook kan de fysiotherapeut je helpen als je met een andere klacht of blessure komt en je mogelijk (ook) osteoporose hebt of je aanleg hebt om dit te ontwikkelen.

 

Osteoporose beperken

Lichaamsbeweging is altijd belangrijk, maar als je osteoporose hebt nog belangrijker om dit te beperken. Met de juiste lichaamsbeweging kun je de vermindering van de botdichtheid vertragen of de botdichtheid zelfs nog verbeteren. De behandeling van fysiotherapeut bij osteoporose is gericht op de preventie van botbreuken, het verminderen van bewegingsangst en het bevorderen van participatie. Bij ouderen is er aandacht voor het behoud van mobiliteit, het onderhouden van een actieve leefstijl en voor valpreventie.


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandHagedoorn, J.S. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.