Loopfysiotherapie

Foto Foto Foto

Loopfysiotherapie

Heb je na een stukje wandelen pijn, kramp of vermoeidheid in je benen? Moet je telkens even stilstaan om de pijn in de benen te laten verminderen? Mogelijk heb je dan etalagebenen ook wel claudicatio intermittens genoemd. We kunnen je dan helpen met loopfysiotherapie.

 

Hoe werkt loopfysiotherapie

Bij etalagebenen voeren de slagaders in je benen te weinig zuurstof naar de spieren die je gebruikt bij het lopen. Omdat je hierdoor nog maar kleine stukjes kunt lopen en bij iedere etalage even moet rusten, noemen we dit etalagebenen. Het heeft de voorkeur om etalagebenen te behandelen met loopfysiotherapie.

Tijdens de loopfysiotherapie helpt de fysiotherapeut de pijnvrije afstand te vergroten en werkt hij met je aan je looptechniek. Een betere looptechniek vraagt minder zuurstofverbruik en daardoor heb je ook minder pijnklachten. Daarnaast zal de fysiotherapeut aandacht besteden aan de leefstijlfactoren die de risico’s op de etalagebenen beïnvloeden: roken, voeding en beweging.

 

De loopfysiotherapeut

Je kunt bij TRIAS terecht bij een in loopfysiotherapie gespecialiseerde fysiotherapeut die aangesloten is bij het ClaudicatioNet. Wanneer je een verwijzing hebt voor Claudicatio Intermittens graad 2 dan krijg je een vergoeding van 37 behandelingen via de basisverzekering. Na het intakegesprek worden persoonlijke doelen opgesteld die een onderdeel zijn van je loopfysiotherapieprogramma:

  • Het verbeteren van je looptechniek.
  • Laten toenemen van je loopafstand.
  • Laten toenemen van je loopsnelheid.
  • Verbeteren van spierkracht en coördinatie.
  • Stimuleren van een actieve levensstijl.

 

Basis voor succesvolle behandeling

Een goede intake en onderzoek is de basis voor een succesvolle behandeling. Daarom maken we graag een afspraak met je, zodat we van je kunnen horen wat je klachten zijn en we je kunnen onderzoeken. Daarna maken we samen een behandelplan en stemmen we met je af wat we van elkaar kunnen verwachten.


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlHossainian, B. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.