Foto
10-08-2017 | Nieuws

Hardloopblessures

Voorkomen en behandelen van hardloopblessures

Begin je net met hardlopen, ben je in de voorbereiding voor een wedstrijd of ben je een doorgewinterde hardloper?  TRIAS is al ruim 25 jaar de specialist op het gebied van voorkomen en behandelen van hardloopblessures en kan je op allerlei fronten helpen.

 

RunnerScan

Starten van de preventie kan met de RunnerScan. Dit is een preventief sportfysiotherapeutisch onderzoek met o.a. een loopanalyse. Er wordt gekeken of de basisvoorwaarden aanwezig zijn om op een verantwoorde manier hard te lopen, loopspecifieke blessures te voorkomen en of je lichaam in staat is om gestelde doelen te halen. Er is met name aandacht voor rompstabiliteit, loopcoördinatie en looptechniek. Meer informatie vind je hier.

 

Sportmedisch onderzoek of Inspanningstest

Om te kijken of je lichaam in staat is aan de gevraagde sportprestatie te voldoen kun je terecht voor een sportmedisch onderzoek of een inspanningstest. Door je omslagpunt te laten bepalen kun je gericht gaan trainen op hartslag om zo je prestatie te verbeteren. Meer informatie vind je hier.

 

Sportmassages

Sportmassages zorgen voor een betere doorbloeding en voor een sneller herstel. Ideaal dus om je voor of na een wedstrijd of na een zware training te laten masseren. Meer informatie vind je hier.

 

Fysiotherapie

Mocht je onverhoopt blessures ontwikkelen dan kun je op 10 locaties van TRIAS terecht voor fysiotherapie behandelingen.

 

Onderbeenklachten

Onderbeenklachten is een echte specialiteit van Sportslab. Onderbeenklachten (alles tussen knie en enkel) komen heel veel voor bij hardlopers. De oorzaken zijn divers en het is niet per definitie een probleem bij beginners, ook veel gevorderden ondervinden deze klachten.

Sportarts Wessel Zimmermann is specialist op het gebied van onderbeenklachten en er is een speciaal spreekuur voor. Meer informatie vind je hier.

 

Voeding

Voor vragen over de juiste voeding voor, tijdens of na een training of wedstrijd kun je terecht bij sportdietist Evelien Katier. Meer informatie vind je hier.

 
Terug naar nieuwsoverzicht