Foto
27-12-2018 | Nieuws

Fit voor een knie- of heupoperatie

Pre-operatieve zorg

Hoe zorgen we dat je sneller op de been bent na de operatie? Pre-operatieve revalidatie is de uitkomst! Dit noemen we ook wel Prehabilitatie. Bij Sport- & Revalidatiekliniek hebben we een revolutionaire aanpak om je vóór de operatie fit te krijgen en op deze manier een voorsprong te geven. Dit versnelt het herstel na de operatie én verkleint de kans op complicaties. Het is een prachtig voorbeeld van wat we noemen Value Based Health Care. Een programma dat grote bijdrage levert aan de kwaliteit van leven.

Prehabilitatie ontketent momenteel een revolutie in de zorg voor patiënten die een operatie moeten ondergaan, bijvoorbeeld een heupoperatie. We werken dan samen aan een combinatie van conditie en krachttraining. 

 

Benut de tijd van thuis wachten
De wachttijd voor een heupoperatie is gemiddeld vijf tot acht weken. In plaats van thuis te wachten, kan je deze tijd heel nuttig gebruiken om te trainen. Sneller opereren heeft geen extra voordelen op bijvoorbeeld de genezingskans. Een goede voorbereiding bij Sport- & Revalidatiekliniek door verbetering van conditie heeft naar verwachting wél effect op het herstel na de operatie. 

 

Het doorstaan van de operatie gaat beter met een goede conditie, de kans op complicaties en bijwerkingen van de operatie is kleiner en het herstel gaat sneller.

 

Conditie verbeteren voor operatie
Bij Sport- & Revalidatiekliniek krijg je een topsportaanpak. In de topsport worden sporters na een blessure in relatief korte tijd weer op niveau gebracht. Bij een heupoperatie lever je veel in aan conditie.Tussen de eerste poliklinische afspraak en de operatie zit in de regel maar vier tot vijf weken. Dat is een nogal korte tijd, maar bij uitstek een periode die we optimaal kunnen benutten om je fysiek en mentaal sterker te maken vóór de operatie.

 

Een steuntje in de rug nodig? De fysiotherapeuten en sportartsen van Sport- & Revalidatiekliniek begeleiden je in de voorbereidingen. Een extra stok achter de deur verbetert je conditie. Zo herstel je sneller van de operatie.


Terug naar nieuwsoverzicht