Sport- & Revalidatiekliniek

Uitgebreid Sportmedisch onderzoek

Sport je zeer intensief en prestatiegericht? Of wil je starten met sporten? Dan adviseren we je om het Uitgebreid Sportmedisch onderzoek (K5) te doen*. Een must voor iedere wielrenner, hardloper en triatleet. Hiermee check je preventief onder andere je hart en weet je of je verantwoord sport. Je weet met dit onderzoek ook hoe je conditie is. Je kunt voor het Uitgebreid Sportmedisch onderzoek terecht bij de sportartsen van SMA Sport- & Revalidatiekliniek.

 

Inhoud Uitgebreid Sportmedisch onderzoek

Voor het Uitgebreid Sportmedisch onderzoek krijg je de inloggegevens voor een online vragenlijst gemaild. De antwoorden op deze screenende vragenlijst neemt de sportarts tijdens het onderzoek met je door. Daarna bestaat het onderzoek uit het volgende:    

  • We meten je lengte, gewicht, vetpercentage en BMI 
  • We meten je bloeddruk en hartslag
  • We onderzoeken je hart, longen, buik en bloedvaten
  • We onderzoeken je spieren en gewrichten
  • We testen je ogen
  • We maken een hartfilmpje (ECG) in rust
  • Je doet een longfunctietest
  • Vervolgens doe je een maximale inspanningstest met hartfilmpje (continue ECG-registratie) en zuurstofmeting. De sportarts ziet hoe je hart en longen reageren op de inspanning en beoordeelt of je op een gezonde, verantwoorde en veilige manier aan de gevraagde inspanning kan voldoen. Bij deze test worden ook je omslagpunten vastgesteld. Hierdoor weet je wat je trainingszones zijn en kun je effectief trainen.

Aan het eind van het onderzoek neemt de sportarts alle testen met je door en krijg je (trainings)advies. Je rapport staat direct online voor je klaar.

 

Kosten en vergoeding Uitgebreid Sportmedisch onderzoek

Op de pagina Tarieven & Vergoeding vind je de kosten van je onderzoek.Het preventieve Uitgebreid Sportmedisch onderzoek valt onder de aanvullende verzekering. Meestal is er een (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekering. Dit kun je het beste checken in je polis.

 

*We adviseren je het Uitgebreid Sportmedisch onderzoek omdat afwijkingen aan het hart zich meestal pas uiten tijdens maximale inspanning. Je verkleint met de test het risico op blessures en hart- en vaatziekten. Omdat we je piekhartslag bepalen krijg je na de test individuele trainingsrichtlijnen. Hiermee kun je  een sport kiezen die bij je je past en je conditie gericht  verbeteren.


Wil je meer weten?

Maak direct een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel uw vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.