Sport- & Revalidatiekliniek

Inspanningstest

Sport je zeer intensief of prestatiegericht? Dan adviseren we je om een inspanningstest te doen. Hiermee check je preventief je hart en weet je of je verantwoord sport. Je weet met dit onderzoek ook hoe je conditie is. Je kunt voor een inspanningstest terecht bij de sportartsen van SMA Sport- & Revalidatiekliniek.

 

Inhoud inspanningstest

Er zijn twee soorten inspanningstesten. De inspanningstest met ECG (T4) en de inspanningstest met ECG en zuurstofmeting (T5). Het verschil zit in de zuurstofmeting, hiermee stellen we je omslagpunten vast. Hierdoor weet je wat je trainingszones zijn en kun je effectief trainen. Daardoor is de inspanningstest met ECG en zuurstofmeting met name geschikt voor de prestatiegerichte sporter en een must voor iedere wielrenner, hardloper en triatleet.

 

Voor de inspanningstest met ECG (T4) krijg je de inloggegevens voor een online vragenlijst gemaild. De antwoorden op deze screenende vragenlijst neemt de sportarts tijdens het onderzoek met je door. Daarna bestaat het onderzoek uit het volgende:

  • We meten je lengte, gewicht, vetpercentage en BMI
  • We meten je bloeddruk en hartslag
  • We onderzoeken je hart, longen, buik en bloedvaten
  • We maken een hartfilmpje (ECG) in rust
  • Vervolgens doe je een maximale inspanningstest met hartfilmpje (continue ECG-registratie), hierdoor ziet de sportarts hoe je hart reageert op de inspanning en daardoor beoordelen of je op een gezonde, verantwoorde en veilige manier aan de gevraagde inspanning kan voldoen. Aan het eind van het onderzoek neemt de sportarts alle testen met je door en krijg je (trainings)advies. Je rapport staat direct online voor je klaar.

  

Voor de inspanningstest met ECG en zuurstofmeting (T5) krijg je de inloggegevens voor een online vragenlijst gemaild. De antwoorden op deze screenende vragenlijst neemt de sportarts tijdens het onderzoek met je door. Daarna bestaat het onderzoek uit het volgende:

  • We meten je lengte, gewicht, vetpercentage en BMI
  • We meten je bloeddruk en hartslag
  • We onderzoeken je hart, longen, buik en bloedvaten
  • We maken een hartfilmpje (ECG) in rust
  • Vervolgens doe je een maximale inspanningstest met hartfilmpje (continue ECG-registratie) en zuurstofmeting. De sportarts ziet hoe je hart en longen reageren op de inspanning en beoordeelt of je op een gezonde, verantwoorde en veilige manier aan de gevraagde inspanning kan voldoen. Bij deze test worden ook je omslagpunten vastgesteld. Hierdoor weet je wat je trainingszones zijn en kun je effectief trainen. Aan het eind van het onderzoek neemt de sportarts alle testen met je door en krijg je (trainings)advies. Je rapport staat direct online voor je klaar.

 

Kosten en vergoeding inspanningstest

Op de pagina Tarieven & Vergoeding vind je de kosten van je inspanningstest. De preventieve inspanningstest valt onder de aanvullende verzekering. Meestal is er een (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekering. Dit kun je het beste checken in je polis. 


Wil je meer weten?

Maak direct een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel uw vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.