Sport- & Revalidatiekliniek

Groot Sportmedisch onderzoek

Sport je zeer intensief of ben je ouder dan 35 jaar? Of wil je (weer) starten met sporten? Dan adviseren we je om het Groot Sportmedisch onderzoek (K4) te doen*. Hiermee check je  preventief onder andere je hart en weet je of je verantwoord sport. Je weet met dit onderzoek ook hoe je conditie is. Je kunt voor het Groot Sportmedisch onderzoek terecht bij de sportartsen van SMA Sport- & Revalidatiekliniek.

 

Inhoud Groot Sportmedisch onderzoek

Voor het Groot Sportmedisch onderzoek krijg je de inloggegevens voor een online vragenlijst gemaild. De antwoorden op deze screenende vragenlijst neemt de sportarts tijdens het onderzoek met je door. Daarna bestaat het onderzoek uit het volgende: 

  • We meten je lengte, gewicht, vetpercentage en BMI 
  • We meten je bloeddruk en hartslag
  • We onderzoeken je hart, longen, buik en bloedvaten
  • We onderzoeken je spieren en gewrichten
  • We testen je ogen
  • We maken een hartfilmpje (ECG) in rust
  • Je doet een longfunctietest
  • Vervolgens doe je een maximale inspanningstest met hartfilmpje (continue ECG-registratie), hierdoor ziet de sportarts hoe je hart reageert op de inspanning en kan daardoor beoordelen of je op een gezonde, verantwoorde en veilige manier aan de gevraagde inspanning kan voldoen.

Aan het eind van het onderzoek neemt de sportarts alle testen met je door en krijg je (trainings)advies. Je rapport staat direct online voor je klaar.

 

Kosten en vergoeding Groot Sportmedisch onderzoek

Op de pagina Tarieven & Vergoeding vind je de kosten van je onderzoek.Het preventieve Groot Sportmedisch onderzoek valt onder de aanvullende verzekering. Meestal is er een (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekering. Dit kun je het beste checken in je polis. 

 

*We adviseren je het Groot Sportmedisch onderzoek omdat afwijkingen aan het hart zich meestal pas uiten tijdens maximale inspanning. Je verkleint met de test het risico op blessures en hart- en vaatziekten. Omdat we je piekhartslag bepalen krijg je na de test individuele trainingsrichtlijnen. Hiermee kun je een sport kiezen die bij je je past en je conditie gericht  verbeteren.


Wil je meer weten?

Maak direct een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel uw vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.