Sport- & Revalidatiekliniek

Prolotherapie 

Prolotherapie is een al relatief oude behandelvorm, die pas in de laatste jaren meer aandacht krijgt in de reguliere geneeskunde. Bij prolotherapie krijg je een injectie, meestal met glucose, vlak onder de huid, om de pijn in met name (langdurig pijnlijke) pezen of banden te verminderen. De sportartsen van Sport- & Revalidatiekliniek kunnen je behandelen met behulp van prolotherapie.

 

Hoe werkt prolotherapie? 

De arts die de injectie bij je gaat plaatsen voelt welke gebieden bij jou gevoelig of pijnlijk zijn en markeert deze met een stift. Deze plekken wordt vervolgens geïnjecteerd met een kleine hoeveelheid injectievloeistof net onder de huid. De injectie werkt met name op de geprikkelde zenuwen die jouw pijn in stand houden en zorgt ervoor dat de chronische pijn wordt onderbroken. Prolotherapie wordt daarom ook wel near nerve injection therapy genoemd.

 

Wanneer kan prolotherapie je helpen?

Prolotherapie werkt met name bij chronische blessures. En dan vooral bij pijnklachten aan pezen of banden, zoals een tenniselleboog, achillespeesontsteking of hielspoor. Maar ook bij chronische zenuwpijn in bijvoorbeeld de lage rug, bil of onderbenen kan prolotherapie een oplossing zijn. Heb je al langere tijd pijnklachten aan een pees of band, of heb je al langere tijd last van zenuwpijn met uitstraling in een vast patroon dan kan prolotherapie je helpen.

 

Bij Sport- & Revalidatiekliniek heeft sportarts David Sluijs ervaring met het toepassen van prolotherapie. 


Wil je meer weten?

Maak direct een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel uw vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.