Sport- & Revalidatiekliniek

Soorten onderbeenklachten

Onderbeenklachten zijn alle pijnklachten tussen de enkel en knie en komen met name veel voor bij sporters. Sporten als hardlopen, dansen, volleybal, basketbal en lange afstandswandelen zijn berucht als het gaat om onderbeenklachten. Er zijn allerlei soorten onderbeenklachten in één of beide onderbenen, maar de meest voorkomende zijn mediaal tibiaal stress syndroom, in de volksmond ook wel shin splints genoemd, en compartiment syndroom. Maar ook achillespeesklachten, etalagebenen of uitstraling in het onderbeen vanuit de rug komen vaak voor. Dit is een greep uit de klachten waarbij de sportarts je kan helpen

 

Hoe werkt het onderzoek en de behandeling van onderbeenklachten?

Bij Sport & Revalidatiekliniek is er een speciaal spreekuur voor onderbeenklachten. Als je bij de sportarts komt met onderbeenklachten dan zal er eerst een intakegesprek en daarna een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Tijdens het onderzoek wordt de locatie van jouw pijn in kaart gebracht en de sportarts kijkt naar de stand en de beweegpatronen van jouw lichaam. In veel gevallen zal dit door middel van een loopanalyse op de loopband gedaan worden. Zo kan de sportarts de oorzaak en ernst van je blessure beoordelen. De sportarts kijkt specifiek naar de bewegingen die de pijn bij je uitlokken en eventueel zal de sportarts je daarna nog enkele krachttesten laten uitvoeren. Als er duidelijk is wat er bij jou aan de hand is, dan stelt de sportarts een behandelplan op. Afhankelijk van de gestelde diagnose krijg je voorlichting en advies over hoe je het beste om kunt gaan met je klachten. Daarnaast zal er gekeken worden of er nog andere behandelaars betrokken moeten worden. Dit kan een fysiotherapeut zijn, maar bijvoorbeeld ook een psycholoog, podotherapeut of een leefstijlcoach. Soms is het nodig dat je compressiekousen gaat dragen, of dat je prolotherapie krijgt.

 

Waarom met onderbeenklachten naar Sport- & Revalidatiekliniek? 

Bij Sport & Revalidatiekliniek is er veel ervaring met onderbeenklachten. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met de gespecialiseerde fysiotherapeuten van TRIAS Fysiotherapie & Sportrevalidatie en als het nodig is dan kan de aanwezige podotherapeut ingezet worden. Deze expertise, korte lijnen en snelle contacten maken dat je bij Sport- & Revalidatiekliniek snel en effectief geholpen zal worden. 


Wil je meer weten?

Maak direct een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel uw vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.