Reuma

Foto Foto Foto

De symptomen van reuma

Reuma, voluit reumatoïde artritis genoemd, is een chronische ontstekingsziekte die zich vooral kenmerkt door ontstekingen van je gewrichten, pezen en slijmbeurzen. Het is een auto-immuunziekte waarbij het afweersysteem zich tegen je eigen lichaam keert. Door de ontstekingen kan onherstelbare schade aan je gewrichten en pezen ontstaan. Reuma is nog niet te genezen en klachten verergeren zonder behandeling. De meest voorkomende klachten bij reuma zijn pijn, stijfheid van gewrichten en vermoeidheid.

 

Pijn verminderen bij reuma

De belangrijkste behandeloptie bij reuma is medicatie. Medicatie is effectief in het verminderen van de pijn, stijfheid en ontsteking, en het voorkomen van gewrichtsschade. Toch ervaren veel mensen met reuma in meer of mindere mate klachten en beperkingen in het dagelijks functioneren. Daarom zijn ook niet-medicamenteuze behandelingen zoals oefentherapie en advies/voorlichting van groot belang.

 

Fysiotherapie bij reuma

Diverse wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat oefentherapie effectief is voor het verbeteren van je spierkracht, conditie en je dagelijks functioneren als je reuma hebt, zonder dat dit nadelige effecten heeft op de ziekteactiviteit of gewrichtsschade.

Fysiotherapie bestaat daarom dan ook uit actieve oefentherapie ter verbetering van je spierkracht, conditie en het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, gecombineerd met advies/ voorlichting over het belang van bewegen, de juiste omgang met de klachten, en gewrichtsbeschermende maatregelen. Fysiotherapie kan individueel of in groepsverband worden gevolgd, waarbij de behandeling op de individuele patiënt is afgestemd.


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandHagedoorn, J.S. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.