Postnatale fysiotherapie

Foto Foto Foto

Postnatale fysiotherapie

Ben je in het afgelopen jaar bevallen en heb je last van urineverlies bij het springen of lachen? Heb je last tussen je schouderbladen tijdens het geven van borstvoeding en moet je daarom van houding veranderen? Voel je je onderrug tijdens het tillen van je kind? Of heb je last van een Mummy Tummy? We helpen je met postnatale fysiotherapie.

 

Hoe werkt postnatale fysiotherapie

Wanneer je door je zwangerschap of bevalling klachten hebt gekregen dan kan postnatale fysiotherapie je uitkomst bieden. Afhankelijk van je klacht zal de fysiotherapeut een behandelprogramma op maat voor je maken. Het behandelprogramma kan onder andere bestaan uit behandelingen, ademhalingsoefeningen, core-training en coaching. Samen met jou kijkt de fysiotherapeut welke therapievorm het beste past bij de doelen die je wil bereiken.

 

Wanneer postnatale fysiotherapie

Je kunt bij TRIAS terecht bij een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in klachten die tijdens of na de zwangerschap zijn ontstaan. Wanneer je last hebt van een diastase (ook wel Mummy Tummy genoemd) dan zal de fysiotherapeut je met oefeningen en ademhalingsoefeningen helpen om de buikspierhelften weer bij elkaar te brengen. Bij urine-incontinentie ga je aan de slag met oefeningen van de bekkenbodem en de romp. Op die manier krijg je de beheersing over je blaas terug.

Rugklachten zullen met behandeling en training aangepakt worden en last but not least kan de fysiotherapeut je ook advies geven over welke sport en/of bewegen geschikt is voor jou.

 

Basis voor succesvolle behandeling

Een goede intake en onderzoek is de basis voor een succesvolle behandeling. Daarom maken we graag een afspraak met je.


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel uw vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.