Kinderfysiotherapie

De symptomen van onderontwikkelde grove motoriek

Over het algemeen ontwikkelt de grove motoriek zich op iets jongere leeftijd dan de fijne motoriek. Je kunt bij de grove motoriek denken aan alle activiteiten die te maken hebben met buitenspelen, zoals: lopen, rennen, kruipen, klimmen en klauteren, springen, huppelen en hinkelen, maar ook spelen met een bal, fietsen of zwemmen. Beweegt je kind nét even anders dan andere kinderen, bijvoorbeeld houterig of stijf? Of valt je kind vaak, loopt het met de voeten naar binnen of juist te ver naar buiten? Doet jouw kind heel lang over het behalen van een zwemdiploma of heeft je kind moeite met losfietsen? Ervaart je kind problemen op de gym? Mogelijk is de grove motoriek dan onderontwikkeld.

 

Testen van de grove motoriek

Als je twijfelt over de ontwikkeling van de grove motoriek van je kind dan kun je bij de kinderfysiotherapeut terecht om dit te laten testen. In een kindvriendelijke omgeving zal je kind spelenderwijs een aantal testen worden afgenomen.

Er kan ook sprake zijn van pijn bij het bewegen. Bijvoorbeeld tijdens of na het sporten, of na een lange wandeling. Ook dan ben je bij de kinderfysiotherapeut aan het juiste adres voor een persoonlijk (sport)advies om je kind zo snel mogelijk klachtenvrij te laten bewegen.

 

Ontwikkelen van de grove motoriek

Als blijkt dat je kind hulp nodig heeft om de ontwikkeling te stimuleren dan kan de kinderfysiotherapeut daarmee helpen. Soms is het een kwestie van een hulpmiddel geburiken. En in andere gevallen is er meer nodig.

Lekker in je vel door de beweging en het spel. Dat is hoe Kinderfysiotherapie TRIAS te werk gaat. Spelenderwijs oefenen, zonder de nadruk te leggen op wat je kind nog niet kan. Juist door je kind succeservaringen te laten ervaren, gaat je kind met sprongen vooruit!


Wilt u meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel uw vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.