Kinderfysiotherapie

Voor wie is FYSIOkids?

Heb je een kind tussen de 6 en 18 jaar met een chronische ziekte, beperking, een langdurige aandoening of leid je kind een inactief leven? Heeft je kind bijvoorbeeld astma, taaislijmziekte, een spierziekte, jeugdreuma, autisme of een aangeboren hartafwijking? En wil je dat je kind gaat bewegen? We helpen je kind met FYSIOkids.

 

Wat is FYSIOkids?

FYSIOkids is een speciaal ontwikkeld beweeg- en oefenprogramma van 3 maanden. Er wordt getraind in groepsverband onder professionele begeleiding van een geregistreerd kinderfysiotherapeut. Tijdens FYSIOkids ontdekt je kind dat bewegen leuk en goed is. Er worden individuele doelen gesteld, aan de hand van een test, waarbij er gewerkt wordt aan de verbetering van de lichamelijke en mentale conditie. Het uiteindelijke doel is dat je kind naar een sportclub gaat. Iedere les wordt gestart met een gezamenlijke warming-up, waarna je kind zijn eigen programma volgt. De les wordt afgesloten met een gezamenlijke cooling-down. Na 3 maanden zal je kind opnieuw getest worden. Als de doelen nog niet (volledig) behaald zijn is er een verlenging van nog eens drie maanden mogelijk.

 

Waar kun je terecht voor FYSIOkids?

Kinderfysiotherapie TRIAS biedt in samenwerking met Paramedisch Centrum Noordwijk FYSIOkids aan. De lessen worden gegeven bij Paramedisch Centrum Noordwijk, Westeinde 94 in Noordwijkerhout.

Vergoeding van het FYSIOkids programma vindt plaats vanuit de verzekering voor fysiotherapie. In de meeste gevallen is er geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Het is ook mogelijk om mee te doen via een abonnement. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.


Wilt u meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel uw vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.