Energieklachten

Foto Foto Foto

De symptomen van energieklachten

Gebrek aan energie, moe of lusteloos zijn, of niet weten hoe je het tot het eind van de dag vol moet houden, het zijn allemaal symptomen van energieklachten. Vaak zijn energieklachten een secundaire klacht van bijvoorbeeld fibromyalgie, hypermobiliteit, maar ook van diabetes, chronische stressklachten of andere energievretende aandoeningen.

 

Oorzaken van energieklachten

De oorzaken van energieklachten kunnen velerlei zijn. Er is een goede intake voor nodig om te achterhalen waar de oorzaak vandaan komt. Soms is het overduidelijk zoals bij hypermobiliteit of fibromyalgie, andere keren  heb je iets doorgemaakt dat je energieniveau heeft doen dalen. Zelfs aanhoudende stress kan een reden zijn om je energieniveau te doen dalen. Samen met je fysiotherapeut kun je kijken wat voor jou de juiste aanpak is en kun je samen werken aan het, op een verantwoorde manier, opbouwen van je energieniveau.

 

Herstellen van energieklachten

Met behulp van oefentherapie kan de energie weer structureel opgebouwd worden. Door samen te kijken hoe je reageert op inspanning, kunnen we de juiste weg voor je vinden. Misschien slechts met hele kleine stapjes: ieder stapje is er een in de goede richting. Mogelijk is ook acupunctuur nog een insteek om je balans in energie terug te vinden. Heb je energieklachten en je denkt dat je alles al geprobeerd hebt? Geef het niet op en neem contact op met je fysiotherapeut om te kijken of en wat er aan te doen is.


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandZijlstra, L.M. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.