Bikefitting

Foto Foto Foto

Voorkom en verhelp fietsblessures met een Bikefitting

Om lekker op de fiets te zitten, maar zeker ook om fietsblessures te voorkomen kun je een bikefitting, ook wel fietspositiemeting genoemd, laten doen. Een goed afgestelde fiets geeft meer fietsplezier en een betere prestatie.

 

Hoe gaat een Bikefitting in zijn werk?  

Bij TRIAS kun je een bikefitting laten doen door een inspanningsfysioloog eventueel in combinatie met de sportarts. Er zal eerst een intakegesprek zijn waar eventuele klachten of medische bijzonderheden worden besproken. Daarna maken we filmopnames terwijl je fietst met je fiets op de trainer. Hierdoor zie je de verhouding van de hoeken van de diverse lichaamsdelen en kan op basis daarvan je fiets optimaal ingesteld worden. Stuurpen, zadel, pedalen alles kan versteld worden om de meest optimale zit te bereiken. 

 

Voor wie is een Bikefitting geschikt? 

De bikefitting is geschikt voor iedereen die een fietsblessure heeft of deze wil voorkomen. En voor iedereen die optimaal op de fiets wil zitten. Daarnaast kun je een bikefitting doen voor de aankoop van een nieuwe fiets zodat je gelijk de goede maat kunt bestellen. Dit is dan op basis van je huidige fiets.


Wil je meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel je vraag


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

De volgende inspanningsfysioloog helpt je hiermee

TRIAS locaties voor bikefitting