Veelgestelde vragen

Foto Foto Foto
 • Waarom heeft TRIAS contracten met alle zorgverzekeraars?

  TRIAS heeft contracten met alle zorgverzekeraars afgesloten, zodat je volledige vergoeding krijgt van de behandelingen waar je vanuit de aanvullende verzekering recht op hebt. Veel verzekeraars vergoeden een deel van de behandelingen niet wanneer je naar een niet-gecontracteerde fysiotherapeut gaat.

  Bij TRIAS hoef je dus niet bang te zijn dat je een gedeeltelijke vergoeding krijgt, omdat we een contract hebben met alle zorgverzekeraars.

 • Ik heb een chronische klacht, waarom krijg ik geen chronische code?

  De overheid heeft een lijst gemaakt met aandoeningen die een chronische code krijgen, het zogenaamde “Besluit verzekering” ook wel de “lijst Borst” genoemd, naar oud-minister Borst die deze lijst voor het eerst samenstelde. Op deze lijst staan o.a. aandoeningen van het zenuwstelsel, aangeboren afwijkingen van het bewegingsapparaat, COPD, etalagebenen en de revalidatie na een voorste-kruisband-operatie. Bij deze aandoeningen krijg je vanaf de 21ste behandeling de vergoeding uit de basisverzekering.

  Als je een klacht hebt waar je chronisch (langdurig) last van hebt, bijvoorbeeld nekklachten, en deze staat niet op de lijst “Besluit verzekering” dan krijgt deze geen chronische code.

 • Waarom krijg ik een factuur voor mijn behandelingen?

  Er kunnen een aantal redenen zijn waarom je een factuur krijgt voor je behandelingen.

  • Je hebt geen aanvullende verzekering en daarom krijg je geen vergoeding vanuit je zorgverzekering.
  • Je bent door het aantal behandelingen van je aanvullende verzekering heen.
  • Je hebt een chronische code (vergoeding uit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling) en hebt geen -of onvoldoende- vergoeding vanuit je aanvullende verzekering van de eerste 20 behandelingen.

  In de meeste gevallen krijg je de factuur van TRIAS, een enkele keer stuurt je zorgverzekering je de rekening. 

 • Is SMA Amersfoort aangesloten bij de federatie SportMedische Instellingen (fSMI)?

  Ja, SMA Amersfoort is aangesloten bij de federatie van SportMedische Instellingen (fSMI). Dit is meestal een vereiste van uw zorgverzekering om de factuur bij hen in te dienen.

 • Is SMA Amersfoort SCAS-geregistreerd?

  Ja, SMA Amersfoort is SCAS-geregistreerd. Dit is meestal een vereiste van uw zorgverzekering om de factuur bij hen in te dienen.

Wil je meer weten?

Stel dan gerust je vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel je vraag


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.