Kinderfysiotherapie

Kids Power Scan

Sporten is gezond voor iedereen, dus ook voor kinderen. Helaas zien we het aantal sportblessures bij kinderen fors toenemen. Dit komt deels doordat sportende kinderen steeds meer uren sporten, maar vooral omdat er steeds meer kinderen niet of nauwelijks bewegen. Uit onderzoek blijkt dat de motorische vaardigheden van kinderen steeds slechter worden en juist die zijn essentieel om blessures te voorkomen. Om de motorische vaardigheden in kaart te brengen, heeft Kinderfysiotherapie TRIAS de Kids Power Scan ontwikkeld.

 

Wat is een Kids Power Scan?

De Kids Power Scan is een preventief sportfysiotherapeutisch onderzoek met o.a. een loop- en beweeganalyse. Er wordt gekeken of de basisvoorwaarden aanwezig zijn om op een verantwoorde manier te sporten en om sportspecifieke blessures te voorkomen. Er is met name aandacht voor de stabiliteit en kracht, rompstabiliteit en de manier van het bewegen.

 

Voor wie is de Kids Power Scan?

De Kids Power Scan is voor kinderen van 4 tot 16 jaar. Is je kind jonger of ouder, neem vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken. De scan valt vrijwel altijd onder de verzekerde zorg. Mocht dat niet het geval zijn dan kost de Kids Power Scan € 36,00. Je kunt voor de Kids Power Scan op alle vestigingen van Kinderfysiotherapie TRIAS terecht.

 

 


Wilt u meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Stel uw vraag hieronder:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.