ElectroMyoGrafie (EMG)

Foto Foto Foto

ElectroMyoGrafie (EMG)

Heb je vaak pijn in je nek of een vermoeid gevoel in je nek/schouders na een dag werken of sporten? Of pijn in je nek, schouders of onderarmen na het doen van huishoudelijke taken? Of wil je gewoon weten of je tijdens het trainen je spieren goed aanspant? Wij helpen je met ElectroMyoGrafie (EMG).

 

Hoe werkt ElectroMyoGrafie (EMG)?

ElectroMyoGrafie (EMG) is een nieuwe technologie waarmee jouw spierspanning zichtbaar gemaakt wordt. Dit doen we door een kleine elektrode op je huid (onder je kleding) te plaatsen en met behulp van een speciale EMG-app op je smartphone. Je ziet zo de spierspanning en leert om deze onder controle te krijgen. Zo leer je de oorzaak van je klachten aan te pakken.

Tijdens een uitvoerig EMG onderzoek brengen we alle momenten in kaart waarin de spierklachten zich voordoen. Daarna bestaat er de mogelijkheid om:

  • Een 1-op-1 training met de EMG-elektrode op de TRIAS-locatie te doen.
  • De EMG-elektrode te huren om buiten de TRIAS-locatie te oefenen.
  • Een ergonomisch advies te krijgen ten aanzien van til- of computerwerkzaamheden.
  • Een op maat gemaakt oefenprogramma te doen.

 

Wanneer kun je ElectroMyoGrafie (EMG) gebruiken?

TRIAS heeft een uitgebreid protocol voor ElectroMyoGrafie (EMG) ontwikkeld. Dit is met name geschikt voor je als je langdurig computerwerk doet of als je matig tot zwaar werk met je armen doet zoals bijvoorbeeld schoonmaakwerk. Vaak ontstaan door deze werkzaamheden hoofdpijnklachten, nekklachten, onderrugklachten en schouderklachten. Met EMG helpen we je om ook de oorzaak van deze klachten aan te pakken.

 

Basis voor succesvolle behandeling

Een goede intake en onderzoek is de basis voor een succesvolle behandeling. Daarom maken we graag een afspraak met je.


Wilt u meer weten?

Maak direct online een afspraak of stel ons een vraag.

Afspraak maken Stel je vraag

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlEijken, P.N. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Stel je vraag


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Hartelijk dank voor je mail. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.