Foto
21-06-2017 | Nieuws

Recept van de maand juni

Bloemkoolrijst met koriander

Deze bloemkoolrijst kan dienen als vervanging van rijst bij een wokgerecht of van pasta bij en Italiaans gerecht. Het is ook lekker bij een curry.

 

Wat heb je nodig?

  • 1 hele bloemkool
  • plantaardige olie (arachide- of zonnebloem)
  • 1 teentje geperste knoflook
  • zout en peper
  • 1eetlepel gehakte koriander

 

Hoe maak je het klaar?

  • Snijd de bloemkool, inclusief de stronk, grof en doe de stukken in de keukenmachine. Hak daarin de bloemkool fijn totdat je korreltjes ‘rijst’ overhoudt.
  • Verhit een grote wok en doe er een scheutje olie in.
  • Fruit kort de geperste knoflook en schep daarna de bloemkoolrijst erdoor.
  • Bak dit een paar minuten op hoog vuur.
  • Zet het vuur uit, breng op smaak met peper en zout en schep de koriander erdoor. Heeft koriander niet je voorkeur dan kun je ook peterselie gebruiken.

 

De Italiaanse variant:  bak de bloemkoolrijst in olijfolie en op het laatst schep je er stukjes tomaat en gehakte basilicum door. Zelfgemaakte pesto erdoor is ook erg lekker!

 

Dit recept is voor 4 personen


Super eenvoudig en erg lekker recept.


Terug naar nieuwsoverzicht